یک عبارت کلیشهای در بین بازاریابان دیجیتال وجود دارد که میگوید: بهینهسازی موتور جستجو ( سئو ) دیگر آن چیزی نیست که سابق بر این بود.
و این هم یک جملهی درست که کمتر آن را میشنوید: استراتژی سئو سایت شما در سال 2020 نباید بر کلیدواژهها متمرکز باشد.
این روزها بیشتر کسبوکارها مفاهیم پایهای سئو و دلیل اهمیتش را میفهمند.
با این حال وقتی پای توسعه و اجرای یک استراتژی سئو سایت معقول برای کسبوکارتان به میان میآید، اگر صرفا محتوایی را برای کلیدواژههایی که مشتریانتان آنها را جستجو میکنند ایجاد کنید، کار طاقتفرسا و ، راستش را بخواهید، اشتباهی را انجام دادهاید.
استراتژی سئو سایت چیست؟
استراتژی سئو سایت فرایند ساماندهی به محتوای یک سایت وب بر مبنای موضوع ( topic ) است، که به موتورهای جستجو همانند گوگل کمک میکند قصد کاربر را هنگام جستجو بفهمند. با بهینهسازی یک صفحهی وب حول یک موضوع و سپس کلیدواژههای ذیل آن موضوع ، شما میتوانید مهارتتان را ، از منظر موتورهای جستجو ، افزایش بدهید و در کلیدواژههای دنبالهدراز ( long-tail ) مرتبط با آن موضوع رتبهی خوبی را کسب کنید.
سئوگزار (SEO, Search Engine Optimizer) چه کسی است؟
بهینهسازان موتور جستجو ( سئوگزاران ، SEOs ) کسانی هستند که سایتهای وب را بهینهسازی میکنند تا در موتورهای جستجو رتبههای بالاتری را کسب کنند و «ترافیک طبیعی ( ارگانیک )» بیشتری را به دست بیاورند . یک سئوگزار اساسا یک استراتژیست محتوا با سطح بالایی از تخصص است ؛ او به یک کسبوکار کمک میکند کشف کند چه فرصتهایی برای پاسخگویی به پرسشهای افرادی که از طریق موتورهای جستجو دربارهی حوزهی کاری آن کسبوکار جستجو میکنند وجود دارد.
سه نوع سئو وجود دارد که استراتژی سئو را میتوان بر آنها متمرکز کرد:
- سئو درصفحه ( On-page ): تمرکز این سئو بر محتوای موجود «در صفحه» و شیوهی بهینهسازی این محتوا برای کمک به تقویت رتبهبندی سایت برای کلیدواژههای خاص است.
- سئو خارجازصفحه ( Off-page ): تمرکز این سئو بر پیوندهایی است که افراد را از هر جایی در اینترنت به سایت وب شما هدایت میکنند. تعداد « پیوندهای بازگشتی » ( backlink ) ، و ناشران حامل این پیوندها ، که به وب سایت شما پیوند میدهند به شما کمک میکند در چشمان موتورهای جستجو شایان اعتماد به نظر برسید. این سبب میشود که سایت شما رتبهی بالاتری را در میان نتایج کسب کند.
- سئوی فنی ( Technical ): تمرکز این سئو بر معماری سایت وب است. این سئو پشتصحنهی ( backend ) سایت شما را بررسی میکند تا دریابد هر صفحهی وب « از نظر فنی » چگونه برپا شده است. گوگل بهاندازهی محتوای سایتهای وب به کد آنها هم اهمیت میدهد، و این ویژگی سایتها را به عنصری مهم برای تعیین رتبهبندیشان در نتایج این موتور جستجو تبدیل میکند.
در ذهن داشته باشید که همهی کسبوکارها نمیتوانند سایت وب خود را به شیوهای یکسان بهینهسازی کنند و بنابراین همهی سئوگزاران فرایند بهینهسازی یکسانی را پیش روی خود نخواهند داشت. سبکسنگین کردن حوزهی کاری یک کسبوکار، دریافتن آنچه برای مخاطبان آن حوزه اهمیت دارد، و توسعهی استراتژی سئویی که محتوای درست را در مقابل آن مخاطبان قرار میدهد، همه، از وظایف سئوگزار است.
بیشتر بخوانید: سئو مکانی راهنمای جامع و قدم به قدم
استراتژی محتوایی سئو
- فهرستی از موضوعات تهیه کنید.
- بر اساس آن موضوع فهرستی از کلیدواژههای دنبالدراز فراهم کنید.
- برای هر موضوع صفحاتی را بسازید.
- یک وبلاگ به راه بیندازید.
- برای افزودن به اقتدار صفحه هر هفته وبلاگ خود را بروز کنید.
- یک طرح پیوندسازی (link-building) ایجاد کنید.
- همهی رسانهها را پیش از قرار دادن در وبسایتتان فشرده کنید.
- پیوسته اخبار و شگردهای سئو را دنبال کنید.
- موفقیت محتوایتان را بسنجید و پی بگیرید
1.ساختن یک فهرست از موضوعات
کلیدواژهها در مرکز سئو جا دارند اما درعمل دیگر نخستین قدمی نیستند که شما باید برای داشتن یک رشد طبیعی (ارگانیک) بردارید. نخستین گام شما ساختن یک فهرست از موضوعاتی است که میخواهید از این ماه تا ماه بعد به آنها بپردازید.
برای شروع فهرستی از ۱۰ کلمه و اصطلاح کوتاه تهیه کنید که با محصول یا خدمت شما ارتباط دارند. از یک ابزار سئو (Keyword Tool گوگل، Ahrefs، SEMRush یا GrowthBar چند نمونه از این ابزارها هستند) برای شناسایی حجم جستجوی این واژهها استفاده کنید و با تغییر دادن این واژهها سرانجام به چیزهایی برسید که برای کسبوکار شما مناسب باشند.
فهمیدن این موضوع دشوار نیست که ما با این کار در حال نسبت دادن این موضوعات به کلیدواژههای دنبالهکوتاه هستیم، اما قرار نیست به هر یک از این کلیدواژهها پستی را در وبلاگتان اختصاص بدهید. این کلیدواژهها بسیار رقابتیتر از آن هستند که به شما، در آغاز راه بهینهسازی وبسایتتان، رتبهی بالایی در گوگل بدهند. در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت که چگونه از این موضوعات استفاده کنید.
حجم جستجو و میران رقابت را ملاک خود در نظر بگیرید و فهرست خود را تا رسیدن به ۱۰ تا ۱۵ کلیدواژهی دنبالهکوتاه کمتر و کمتر کنید؛ کلیدواژههای انتخابی باید برای شما مهم باشند و افرادی در میان مخاطبان شما هم آنها را جستجو کنند. سپس این فهرست را به ترتیب اولویت مرتب کنید، بر اساس حجم جستجوی ماهانه و ارتباط با کسبوکارتان.
برای مثال اگر یک کسبوکار در حوزهی استخرهای شنا میکوشد برای رتبهبندی از کلیدواژهی «استخرهای فایبرگلس» استفاده کند ــ که ماهانه بیش از ۱۱۰۰۰۰ جستجو دارد ــ این کلیدواژهی دنبالهکوتاه میتواند آن کلیدواژهای باشد که موضوع عام ایجاد محتوا برای این کسبوکار را مشخص کند. این کسبوکار، در ادامه، مجموعهای از کلیدواژههای دنبالهدراز را شناسایی میکند که به این کلیدواژهی دنبالهکوتاه مرتبطند، حجم جستجوی ماهانهی معقولی دارند، و به توضیح و تفصیل موضوع استخرهای فایبرگلس کمک میکنند. در مرحلهی بعدی فرایند بیشتر به این کلیدواژههای دنبالهدراز میپردازیم.
هر یک از این کلیدواژهها «ستون» نامیده میشود و نقش یک پشتوانهی اولیه برای یک «خوشهی» بزرگتر از کلیدواژههای دنبالهدراز را ایفا میکند. این ماجرا ما را به قدم بعدی در فرآیند میرساند.
-
ساختن فهرستی از کلیدواژهها، متناظر با موضوعات انتخابی
اینجا همان جایی است که بهینهسازی صفحاتتان برای کلیدواژههای مشخص را آغاز میکنید. با کمک ابزار کلیدواژهای خودتان، برای هر ستونی که شناسایی کردهاید پنج تا ده کلیدواژهی دنبالهدراز شناسایی کنید که هر چه بیشتر به عمق کلیدواژهی موضوعی اصلیتان بروند.
برای مثال ما بهطور مکرر محتواهایی با موضوع سئو تولید میکنیم، اما کسب رتبههای بالا برای چنین موضوع محبوبی، آن هم بهصرف همین واژهی اختصاری، بسیار دشوار است. علاوه بر این، با انجام این کار و ایجاد صفحات متعددی که همه کلیدواژهی دقیقا یکسانی را پیش چشم دارند ــ و احتمالا صفحهی واحدی از نتایج جستجوی موتور جستجو (SERP) را هدف گرفتهاند ــ ، این خطر وجود دارد که ما محتواهای سایت خودمان را رقیب یکدیگر سازیم. بنابراین این نکته را مد نظر قرار میدهیم که محتواهای تولیدی ما از موضوعات فرعیای سخن میگویند که ذیل موضوع کلی سئو جای میگیرند، مثلا: دست زدن به بررسی کلیدواژهها، بهینهسازی تصاویر برای موتورهای جستجو، ایجاد یک استراتژی سئو (که شما در حال خواندن آن هستید) و دیگر موضوعات فرعی ذیل سئو.
این کار کسبوکارها را قادر میسازد افرادی را که منافع متنوع و دغدغههای گوناگونی برای مالکیت محصولات آنها دارند به سمت خود جذب کنند ــ و در نهایت برای افرادی که به خرید چیزی تمایل دارند روزنههای ورود بیشتری را فراهم کنند.
برای رسیدن به ایدههایی برای نوشتن پستهای وبلاگی یا صفحات وب که توضیحدهندهی یک مفهوم خاص ذیل هر یک از موضوعات عامی هستند که در مرحلهی اول شناساییشان کردهاید از موضوعات فرعی استفاده کنید. این موضوعات فرعی را وارد ابزار بررسی کلیدواژهایتان بکنید تا بتوانید کلیدواژههای دنبالهدرازی را بیابید که مبنایی برای هر یک از پستهای وبلاگیتان باشند.
این موضوعات فرعی در کنار هم یک خوشه را تشکیل میدهند. بنابراین شما اگر ده موضوع ستونی داشته باشید، هر یک از آنها میتوانند مهیای پشتیبانی از خوشهای با پنج تا ده موضوع فرعی باشند. این الگوی سئو «خوشهی موضوعی» نامیده میشود و الگوریتمهای جدید موتورهای جستجو برای مرتبط کردن کاربران با اطلاعاتی که در جستجویش هستند بر این الگو متکیاند.
اینجا میتوانید ویدیویی کوتاه در این باره ببینید.
برای فهم ماجرا به این توضیحات توجه کنید: هر چه محتوای شما جزئیتر باشد، نیازهای مخاطبان شما هم جزئیتر و مشخصتر خواهد بود ــ و احتمال اینکه شما این ترافیک را به مشتریان خود بدل کنید بیشتر است. گوگل از همین شیوه برای یافتن ارزش وبسایتهایی که در آنها میخزد استفاده می کند؛ صفحاتی که جزئیات یک موضوع عام را میکاوند پاسخهای بهتری برای جستجوی افراد به حساب میآیند و رتبهی بهتری را هم کسب میکنند.
بیشتر بخوانید: راهکار های سئو سایت در 9 قدم
-
ایجاد صفحات برای هر موضوع
وقتی صحبت وبسایتها و رتبهبندی در موتورهای جستجو در میان باشد، باید دانست که تلاش برای کسب رتبههای بالا برای یک صفحه از طریق مشتی کلیدواژه تقریبا غیر ممکن است. اما راهحل ماجرا اینجا است:
ده موضوع ستونی بهدستآمده در مرحلهی اول را در نظر بگیرید و برای هر یک از آنها یک صفحهی وب بسازید، بهنحوی که هر صفحه خطوط اصلی موضوع مرتبط با خود را در سطحی بالا مطرح کند ــ از کلیدواژههای دنبالهدرازی که در مرحلهی دوم برای هر خوشه یافتهاید استفاده کنید. برای مثال یک صفحهی ستونی برای موضوع سئو میتواند سئو را از خلال بخشهای مختصری معرفی کند که به معرفی بررسی کلیدواژهای، بهینهسازی تصویر، استراتژی سئو، و دیگر موضوعات فرعی شناساییشده میپردازند. به هر یک از صفحات ستونی مانند فهرست مطالب نگاه کنید، جایی که شما به خوانندگان اشاره میکنید که در پستهای وبلاگتان به چه موضوعات فرعیای خواهید پرداخت.
برای تعیین اینکه چه تعداد صفحات ستونی مختلف باید بسازید، از فهرست کلیدواژههایتان استفاده کنید. در نهایت، تعداد موضوعاتی که شما برایشان صفحهی ستونی میسازید باید با تعداد محصولات، پیشنهادها یا مکانهای کسبوکار شما بخواند. این کار یافتن شما در موتورهای جستجو را، صرفنظر از کلیدواژهی به کار رفته، برای مشتریان بالقوه و بالفعل شما بسیار آسانتر میکند.
هر صفحهی وب باید محتوایی داشته باشد مرتبط با خواستهی مشتریان بالقوه و بالفعل شما و باید برای تقویت تجربهی کاربری تصاویر و پیوندهایی به صفحههای دیگر سایت شما در خود داشته باشد. ما در گام چهارم به این پیوندها خواهیم پرداخت.
-
به راه انداختن وبلاگ
وبلاگنویسی میتواند راهی شگفتانگیز برای کسب رتبههای بالا برای کلیدواژهها و درگیر کردن کاربران وبسایتتان باشد. بههرحال هر پست وبلاگ یک صفحهی وب تازه به شما میرود که فرصتی نو است برای کسب رتبه در موتورهای جستجو. اگر کسبوکار شما از پیش وبلاگی ندارد، برایش یک وبلاگ به راه بیندازید. اینجا همان جایی است که شما به هر کدام از موضوعات فرعی میپردازید و نمایش داده شدنتان در گوگل در واقع از این مرحله آغاز میشود.
همزمان با نوشتن هر پست وبلاگ و پر کردن خوشهی خودتان، انجام سه کار را از یاد نبرید:
- نخست اینکه در هر صفحه بیش از سه یا چهار بار از کلیدواژههای دنبالهدراز انتخابیتان استفاده نکنید. گوگل دیگر مانند سابق تکرار کلیدواژههای یکسان را جدی نمیگیرد. راستش را بخواهید تکرار بیش از حد این کلیدواژهها میتواند علامت خطری برای موتورهای جستجو باشد مبنی بر اینکه شما در حال توسل به « انباشتن کلیدواژه » ( keyword stuffing ) هستید. این کار ممکن است به جریمهی سایت شما و کاهش رتبهیتان منجر شود.
- دوم اینکه به صفحهی ستونی که متناظر با موضوع هر صفحه ایجاد کردهاید پیوند بدهید. شما میتواند این کار را در قالب تگهایی در نظام مدیریت محتوایتان ( CMS, Content Management System ) انجام بدهید، یا آنکه آن را صرفا به عنوان متنی دارای پیوند در بدنهی مقالهیتان بیاورید.
- پس از انتشار هر پست، در صفحهی ستونی که موضوع فرعی این پست را در خود دارد به این پست پیوند بدهید. آن بخش از صفحهی ستونی را که به این موضوع فرعی میپردازد پیدا کنید و همانجا به این پست پیوند بدهید.
با اتصال اینگونهی ستونها و خوشه به هم، شما به گوگل نشان میدهید که میان کلیدواژههای دنبالهدراز و موضوع کلیای که در پی کسب رتبه برای آن هستید رابطهای برقرار است.
-
بهروزرسانی هفتگی وبلاگ برای گسترش اقتدار صفحه
اینگونه نیست که همهی پستهای وبلاگ یا صفحات وب شما باید متعلق به یک خوشهی موضوعی باشند. برای کسب اقتدار برای وبسایتتان در چشم گوگل ، پرداختن به موضوعات مرتبطی که مشتریانتان دغدغهی آنها را دارند نیز کاری ارزشمند است. این کار نشانهای است برای گوگل تا توجه بیشتری به دامنهی شما بکند، زیرا شما افزون بر موضوعات اولیهی خود به محتواهای دیگری نیز میپردازید.
همزمان با در ذهن داشتن این نکته، فراموش نکنید که هر هفته حداقل یک بار یک پست در وبلاگتان بنویسید. به یاد داشته باشید که غایت وبلاگنویسی شما مخاطبانتان هستند و نه موتورهای جستجو. دربارهی چیزهایی بنویسید که مخاطبان و/یا مشتریان بالقوهیتان به آنها علاقهمندند، مطمئن شوید که بهنحو مناسب از کلیدواژههای مرتبط استفاده میکنید، و خواهید دید که مخاطبانتان آهستهآهسته متوجه خواهند شد و کلیکها شروع میشوند.
در ذهن داشته باشید که ضروری ندارد همهی موضوع اهمیتی یکسان داشته باشند؛ همزمان با پروبال گرفتن خوشهیتان باید بر مبنای نیازهای شرکتتان تقدم و تأخری میان موضوعات برقرار کنید. بنابراین فهرستی از همهی صفحات وب مختلفی که میخواهید بسازید تهیه، و آنها را رتبهبندی کنید. سپس برنامهای زمانی بریزید و طرح حملهای در نظر بگیرید تا آن صفحات بهمرور زمان ساخته شوند.
فهرستتان را بروز نگه دارید و به صفحات وبی که بیش از همه به رسیدن شما به اهداف کسبوکارتان کمک میکند اولیت بدهید.
-
ایجاد طرحی برای پیوندسازی
الگوی خوشهی موضوعی راهی است که امسال شما را در مسیر سئو به پیش میبرد، اما این یگانه راهی نیست که شما پس از ایجاد محتوایی برای سایتتان میتوانید از طریق آن رتبههای بالاتری را برای آن محتوا کسب کنید.
پنج گام نخست ما به تاکتیکهای درونصفحهای اختصاص داده شده بودند. پیوندسازی نخستین هدف در سئوی بیرونصفحهای است و همچنین عامل بسیار مهمی است که رتبهبندی صفحات وب شما در موتورهای جستجو را تعیین میکند. اما پیوندسازی چیست؟ چه خوب که این سؤال را پرسیدید.
پیوندسازی فرآیند جذب پیوندهای درونسو (که پیوندهای بازگشتی نیز خوانده میشوند) است به سمت سایت وب شما از هر جای دیگری در وب. قاعدهی کلی این است که هر چه سایت وب مبدأ اقتدار بیشتری داشته باشد، تأثیری که این پیوند بر رتبهی صفحهی وب مقصد دارد بزرگتر خواهند بود.
مدت زمانی را صرف زیرورو کردن ( brainstorming ) شیوههای گوناگونی بکنید که میتوانید از طریق آنها پیوندهای درونسو را به سمت سایتوبتان بکشانید. از کارهای کوچک شروع کنید ــ شاید بتوانید پیوندهایتان را به کسبوکارهای محلی دیگر بدهید و در عوض پیوندهای آنها را نمایش دهید. چند پست وبلاگی بنویسید و آنها را در توییتر ، فیسبوک ، گوگل پلاس و لینکدین به اشتراک بگذارید. برای به دست آوردن فرصت وبلاگنویسی مهمان و باز پیوند زدن به سایت خودتان، نزدیک شدن به دیگر وبلاگنویسان را در نظر داشته باشید.
راه دیگری که برای جذب پیوندهای درونسو پیش روی شما است استفاده از وبلاگتان برای ارسال مقالاتی در ارتباط با اخبار و رخدادهای جاری است. اینگونه شما این فرصت را به دست میآورید که اینفلوئنسری در حوزهی کاری شما یا وبلاگنویسی در این حوزه به شما پیوند بدهند.
بیشتر بخوانید: 19 وب سایت درباره سئو که باید بشناسید
-
فشردهسازی همهی رسانهها پیش از قرار دادن در سایت وب
این کار گامی کوچک اما مهم در فرآیند سئو است. همزمان با رشد وبسایتتان، بیتردید بیشتر و بیشتر با تصاویر ، ویدیوها و رسانههای گوناگون دیگری روبرو میشوید که وبسایت شما باید از آنها میزبانی کند. این دادههای بصری میتوانند توجه بازدیدکنندگان سایت شما را به خود جلب کنند، اما آسان میتوان از یاد برد که این دادهها همچنان از نظر فنی فایلهای کامپیوتری هستند ، و فایلهای کامیپوتری حجمهای مختلفی دارند.
قاعدهی کلی این است که با بزرگتر شدن حجم فایلها، پردازش سایت وب شما برای مرورگرهای وب دشوارتر خواهد شد. و بر حسب اتفاق سرعت صفحه یکی از مهمترین عوامل رتبهبندی است که بر تصمیم موتورهای جستجو برای نمایه کردن یا نکردن محتوای شما تأثیر میگذارد.
بنابراین هر چه حجم فایلها کمتر باشد، سرعت بالا آمدن سایت وب شما بیشتر خواهد شد و در نتیجه رتبهی شما در گوگل نیز احتمالا بالاتر خواهد رفت. اما چگونه میتوان حجم یک فایل را وقتی در کامپیوتر خودتان قرار دارد کاهش داد؟
برای مثال اگر در پی آپلود کردن یک تصویر در یک پست وبلاگی هستید، نخست حجم فایل را امتحان کنید. اگر حجم فایل در حدواندازهی مگابایت بود، حتی یک مگابایت، بهتر است پیش ازآپلود کردن آن تصویر به وبلاگتان، از یک ابزار فشردهسازی تصویر برای کم کردن حجم فایل تصویر استفاده کنید. سایتهای مانند TinyPNG به شما اجازه میدهند که بهآسانی و بهصورت دستهای تصاویر را فشرده کنید، و ابزار Squoosh خود گوگل نیز برای کاهش دادن سایز فایلها تا حد میکروسکوپی شناخته شده است.
در نهایت برای حفاظت کافی از سرعت صفحات وبسایتتان اندازهی فایلها را در مرتبهی کیلوبایت (KB) نگه دارد.
هنگام فشردهسازی تصاویر محتاط باشید و پس از خروجی گرفتن از فایل به کامپیوترتان سایت واقعی فایل را بررسی کنید. بعضی از ابزارها ممکن است دربارهی حجم ادعاییشان راست نگویند و بعضی دیگر هم ممکن است هنگام فشردهسازی عکسها بخشی از کیفیت را فدا کنند.
-
بروز بودن در مورد اخبار و شگردهای سئو
فضای موتورهای جستجو نیز همچون چشمانداز کلی بازاریابی مدام در حال دگرگونی است. مسلط بودن بر گرایشها و شگردهای برگزیدهی رایج تکلیف دشواری است، اما منابع آنلاین متعددی وجود دارند که میتوانند تسلط بر آن دسته از اخبار و تغییرات سئو را که بر وبسایت شما و استراتژی سئوی شما اثر میگذارند برایتان آسان کنند.
در ادامه از بعضی از این منابع نام میبریم:
-
سنجش و ردگیری موفقیت محتوا
سئو میتواند بسیار زمانبر و طاقتفرسا باشد. اگر نتوانید حاصل این تقلاها را ببینید، صرف این همه زمان و تلاش چه سودی خواهد داشت؟ شاخصهای بسیاری وجود دارند که میتوانید بهصورت روزانه، هفتگی، یا ماهانه به سراغشان بروید تا بتوانید طرح سئویتان را پیگیری کنید و موفقیتتان را بسنجید.
از آنجایی که شاخص مورد توجه شما ترافیک ارگانیک است (یعنی ترافیکی که از یک موتور جستجوی مفروض میآید) در پی ابزاری باشد که به شما اجازه دهد هم تعداد کلی ترافیک ارگانیک را بدانید و هم چگونگی رتبهبندی صفحاتتان را بر حسب هر یک از کلیدواژههای دنبالهدرازی که این صفحات آنها را هدف گرفتهاند. SEMrush ابزار گزارشگیری فوقالعادهای برای انجام این کارها است.
با کمک اکسل، گوگل شیتس، یا یکی از ابزارهای تحلیل وب یک پیشخوان ماهانه ایجاد کنید تا بتوانید میزان ترافیک ورودی سایتتان را که در جستجوی ارگانیک ریشه دارد پایش کنید.
همچنین ردگیری صفحات نمایهشده، بازدیدکنندگان (lead)، بازگشت سرمایه (ROI)، پیوندهای درونسو، کلیدواژهها، و رتبهبندی فعلی شما در سرپها (صفحات نتایج موتورهای جستجو) میتواند به شما کند میزان موفقیتتان را بدانید و همچنین حوزههایی را که در آن فرصتهای تازهای پیش رویتان هست بشناسید.
فرآیند سئو
پس از ایجاد طرح ماهانهی سئو ، شما باید برای تدام بهینهسازی سئویتان برای مطابقت با کلیدواژهها و مقاصد جدید فرآیندی را بسازید. بعضی از گامهایی که باید بردارید اینها هستند:
- محتوای خود را بهنحو تاریخی بهینهسازی کنید
زمانی را در هر ماه صرف بروز کردن پستهای قدیمی وبلاگتان با اطلاعات تازه و بروز کنید تا وبلاگ شما همچنان بتواند در سرپها رتبهی بالایی کسب کند. شما همچنین میتوانید از این زمان برای اضافه کردن هر بهینهسازی سئویی که در پست اصلی وجود نداشته است استفاده کنید، مثلا اضافه کردن متن جایگزین تصاویر.
- به دنبال جستجوی دگرگونی کلیدواژهها و مقاصد جستجوی تازه باشید
پس از چند ماه رتبهی پستهای وبلاگتان و کلیدواژههای مسبب این رتبهها را ردگیری کنید. این کار به شما کمک میکند عناوین فرعی (subhead) یا متنتان را چنان تنظیم کنید که این رتبهبندی کلیدواژهای تازه را تقویت کنند.
- به محتوای قدیمیتان ارزش ویراستاری بیشتری ببخشید
کاهی شما به پستی بر میخورید که کاملا تاریخگذشته است. در چنین حالتی شما باید کاری فراتر از یک بهروزرسانی سئو انجام بدهید و به این پست حالوهوایی کاملا تازه ببخشید. شما میتوانید با بروز کردن اطلاعات یا آمارهای تاریخگذشته، اضافه کردن بخشهایی که به عمق مطالب پست میافزایند، یا اضافه کردن نقلقول یا دادههای اصیلی که موجب کسب ترافیک ارجاعی بیشتری میشوند، این کار را انجام دهید.
- در یک طرح ماهانهی محتوایی، محتوا و بهروزرسانیهای تازهای را یادداشت کنید که هدفشان سئو است
برای تداوم بخشیدن به استراتژی سئویتان، مفید خواهد بود اگر به ایجاد و اصلاح یک استراتژی محتوایی ماهانه دست بزنید. سپس طرح محتواییتان را در یک صفحهگسترده یا سند قرار بدهید، بهطوری که گروه شما بتوانند بهآسانی این طرح را پایش و ردگیری کنند.
در ادامهی نمونهای از فرآیند طرحریزی یک طرح محتوایی ماهانه آمده است که گامهای ذکر شده در بالا را در نظر دارد.
بیشتر بخوانید: آموزش اصطلاحات سئو سایت 40 مورد کلیدی
طرح ماهانهی سئو
- زمانی را صرف بررسی کلیدواژههای مرتبط با قلمرو کاریتان بکنید.
- برای نگارش پستهای وبلاگ ایدههایی را فهرست کنید که کلیدواژههای فرصتآفرین را تقویت میکنند.
- از پستهای وبلاگیای که میتوانید بروزشان کنید فهرستی تهیه کنید.
- دیگر فرصتهای سئویتان را شناسایی کنید، مثلا تعطیلات.
- همهی ایدههای محتواییتان را در یک «گزارش نگرشهای جستجو» (Search Insights Report) فهرست کنید.
- محتوا را به تیمتان واسپاری کنید.
- در پایان هر ماه زمانی را صرف ردگیری پیشرفتتان بکنید.
به کمک یک طرح ماهانهی سئو ، همچون مثال بالا ، در کنار یک سند ردگیری مثل یک گزارش نگرشهای جستجو ، خواهید توانست یک استراتژی سئو سایت کارا را بر پا و اجرا کنید. شما همچنین موضوعات ثمربخشی را در ارتباط با قلمرو کاریتان شناسایی و تقویت خواهید کرد که بهآسانی در دسترس شما بودهاند بیآنکه به آنها واقف بوده باشید.