تولید محتوا چیست ؟ احتمالا این روز ها کلمه تولید محتوا را زیاد شنیده اید. ولی تصور درستی از این مطلب نداشته باشید . و همواره به دنبال درک صحیحی از اینکه تولید محتوا چیست داشته باشید
پس بیاید ابتدا به مفهوم اینکه تولید محتوا چیست بپردازیم ، به بیان امروزی تولید محتوا به هر اقدام ما که منجر به خروجی قابل دیده شدن یا شنیده شدن بیانجامد گفته می شود.
این محتوا ها در بسترهای بسیار گسترده قابل نشر می باشد که با توجه به نوع محتوای تولید شده شبکه خاصی وجود دارد. به طور مثال برای ویدیو های تولیدی بستر آپارات ، یوتیوب و …. مناسب است.
با این تعریف همه در حال تولید محتوا هستند. اما یک سوال به وجود می آید و آن هم این هست که چرا بیل گیتس همیشه در مورد محتوا می گوید : محتوا پادشاه است. ؟
همه تولید محتوا می کنند ، اما کیفیت و اثر بخشی محتواها با هم متفاوت می باشد. جهت تولید محتوای موثر و جذاب برای مخاطب و بیشتر دیده شدن ، نیاز به داشتن دانش و تجربه کافی در این زمینه می باشد . این نکته تفاوت های اصلی را بین تولید کنندگان محتوا ایجاد می کند .
پیدایش تولید محتوا از کجاست ؟
مبداء تولید محتوا را می توان از انسان های نخستین که شروع برای پیدا کردن راهی برای ارتباط با یکدیگر داشتند در نظر گرفت. اما با گذر زمان و تغییر تکنولوژی می توان برای آن مبداء دیگری متصور شد. بعد از پیدایش سبک نوین زندگی کسب کار ها نیاز به ایجاد پل ارتباطی دو طرفه با مشتریان خود داشتند، که کلید این نیاز تولید محتوا جهت جذب حداکثری و نمایش محصولات خود بود.
از این رو اولین نفر یا شرکتی که شروع به تولید محتوا نموده را نمیشه معرفی کرد، اما اولین شرکتی که ما به آن رسیدیم John Deere بوده است .
بیشتر بخوانید : شناخت عادت های مشتری در دیجیتال مارکتینگ برای جذب بیشتر 2020
شروع دوران مجله ها
شرکت John Deere که خود یک شرکت تولید محصولات کشاورزی بوده است برای اولین بار با انتشار مجله ای به نام The Furrow شروع کرده است .
مجله ای تخصصی در زمینه کشاورزی که با تولید محتوا مرتبط با کشاورزی و تبلیغ توانست به موفقیت های بسیار زیادی دست پیدا کند.
بعد ها شرکت های زیادی با الگو برداری از آنها توانسته اند با ادامه مسیر این شرکت و نوع تولید محتوا آن شرکت به موفقیت برسند. نمونه های ایرانی این مجله ها را می توان ماشین ، دانستنیها ، موفقیت و خانواده سبز دانست .
عصر رادیو و تلویزیون
بعد از انتشار مجله ، نوبت به حضور رقیبی جدید به نام رادیو و بعدها تلویزیون بود که باعث شکل گیری کمپین ها و تولید محتوا در این رسانه ها شد . هرچند تبلیغات در این رسانه ها پر رنگ تر بودند اما برنامه های تولید محتوای خاص که با اسپانسری یک کسب کار تولید می شدند نیز وجود داشت و حسابی پر رونق و پر زرق و برق بودند .
اینترنت و فضای مجازی
اما تغییرات همچنان در حال جریان بود و همراه با آن فضا و بستری جدید به عرصه آمد که اینترنت نام گرفت.
اینترنت برای اولین بار با مانیتورها و کیس های بزرگی به خانه ها آمد و کمتر کسی آن روزها تصویر دنیایی به این شکل و اینترنتی با این وسعت در نظر داشت. با گسترش فضای اینترنتی و پیداش صفحات و وب سایت ها و وبلاگ های زیاد ، پیدا کردن مقصد موردنظر سخت شد. اینجا بود که موتور های جست و جو وارد این فضا شدند و برای پیدا کردن مقصد مد نظر کاربر به کار گرفته شدند. اما افراد در این فضا همه چیز را جستجو می کنند. پس برنده این فضا کسی هست که بتواند تولید محتوای بهتری داشته باشد .
نقطه عطف بعدی اینترنت ظهور شبکه های اجتماعی بود. خوب بالاتر اشاره کردیم که کسب و کار ها نیاز به ارتباط دو طرفه با مشتری رو احساس کرده اند و راه موفقیت خود را در ایجاد ارتباط بهتر می بینند و تلاش به تولید محتوا کردند. در این شرایط چه چیزی بهتر از شبکه های اجتماعی برای برقراری ارتباط مستقیم و بهتر.
تفاوت تبلیغات با تولید محتوا چیست
خوب مرز مشخص بین این دو را می توان به این شکل بیان کرد که تبلیغات یک پیام به صورت یکطرفه برای مخاطب است. تبلیغات میتواند هر چیزی باشد ، از معرفی یک محصول تا یک گرایش سیاسی.
تولید محتوا یکی از مراحل چرخه بازاریابی مبتنی بر محتوا است و روشی برای برقراری ارتباط دو طرفه و پایدار با مخاطب است . به طور کلی هدف تولید محتوا کسب در آمد مستقیم ( از محتوا ) یا به صورت غیر مستقیم ( بازاریابی ) است .
تبلیغات بیشتر در بخش آگاهی در قیف فروش است. اما تولید محتوا در مراحل پایین تر قیف فروش تاثیر بیشتری دارد .
به طور مثال ما با دیدن تبلیغات با نام برند آشنا می شویم و اطلاعات دیگری نداریم اما با تولید محتوا در فضا های مجازی با کیفیت کالا و خدمات و نظرات سایر مشتریان آشنا می شویم .
بیشتر بخوانید : 5 شرکت موفق با اینستاگرام مارکتینگ
آیا تولید محتوا به کارمان می آید ؟
تولید محتوا مزیت های خاص خود را دارد که در زیر به چند نمونه اشاره می کنیم :
- می توانید از خود محتوا کسب در آمد کنید
- برای محصول یا خدمات جذب مشتری میکند
- یک راه کم هزینه تری هست
- کمک به ایجاد شهرت یا برند سازی
- در وفادار سازی مشتری تاثیر گذار است
با توجه به مزیت های تولید محتوا می توان گفت تمام کسب و کار ها نیاز به تولید محتوا دارند اما با توجه به نوع کسب و کار و شرایط ، نیاز نیست در تمام شبکه ها و فضا های اینترنتی حضور داشته باشند .
خلاصه اگر در کسب و کار خود می توانید تولید محتوا بکنید حتما این کار را انجام بدهید ، یا از یک کارشناس تولید محتوا برای کسب و کار خود بهره ببرید. ما در شرکت تبلیغ 360 به تولید محتوای اصولی و حرفه ای پایبندیم و میتوانید برای اینکار به بخش تولید محتوا ما سری بزنید.