مشاوره رایگان

31 نکته پیشرفته جست و جوی گوگل

جست و جوی پیشرفته گوگل

شما هم اگر مثل من باشید احتمالا روزانه بارها از جستوجوی گوگل استفاده می‌کنید. اما چه‌بسا همچنان از جستوجوی گوگل به ساده‌ترین شیوه استفاده می‌کنید، مگر آنکه خوره‌ی فناوری باشید.

اگر استفاده‌ی فعلی شما از جست و جوی گوگل به تایپ کردن چند کلمه و سپس تغییر عبارت جستجو تا رسیدن به نتیجه‌ی مطلوب منحصر می‌شود، من اینجا هستم تا به شما بگویم راه بهتری هم هست ــ و یاد گرفتن آن دشوار هم نیست.

از سوی دیگر حتی اگر شما خوره‌ی فناوری باشید و پیشاپیش بتوانید از search گوگل به بهترین شیوه‌ای که این گونه آدم‌ها از‌ آن استفاده می‌کنند استفاده کنید، من همچنان به شما پیشنهاد می‌دهم این مقاله را که درباره‌ی نکات پیشرفته‌ی جستجو در گوگل است نشان‌گذاری کنید. با این کار، هر وقت از دیدن به یک آدم تازه‌کار که ناامیدانه برای یافتن چیزی مدام عبارات جستجوی ساده را وارد می‌کند، از شدت سرخوردگی کارتان به کندن موهایتان کشید، نکاتی حاضر و آماده در دست دارید که به آن فرد بینوا عرضه کنید.

نکات پیشرفته‌ای که در ادامه درباره‌ی جستجوی گوگل گفته خواهد شد بر تجربیات خود من و چیزهایی که شخصا سودمند یافته‌ام متکی است. من عامدانه توصیف این نکته‌ها را مختصر و مفید نگه داشته‌ام تا شما بتوانید با یک نگاه مختصر به نمونه‌ی جستجو عمده‌ی مطلب را دریابید.

آنچه در ادامه خواهید دید مروری است بر بعضی از کاربردی‌ترین ترفندها و نکات جستجوی گوگل . در مدت زمانی کوتاه شما به یک جستجوگر حرفه‌ای گوگل بدل خواهید شد.

۳۱  نکته‌ی پیشرفته در جستجوی گوگل

  1. عبارت مشخص

فرض کنیم می‌خواهید در گوگل به دنبال محتواهای مرتبط با بازاریابی درون‌سو بگردید. به جای آنکه صرفا عبارت inbound marketing را در جعبه‌ی جستجوی گوگل وارد کنید (و با این کار همه‌ی ترکیب‌های مختلف این واژه را جستجو کنید)، احتمالا بهتر خواهد بود اگر به‌طور مشخص همین ترکیب را جستجو کنید. برای این کار به‌سادگی عبارت جستجو را بین دو علامت نقل‌قول دوگانه (“”) قرار دهید.

عبارت جستجوی نمونه: “inbound marketing”

  1. کنار گذاشتن بعضی کلمات

فرض کنیم می‌خواهید به دنبال محتواهای مرتبط با بازاریابی درون‌سو بگردید اما در عین حال می‌خواهید همه‌ی نتایجی را که واژه‌‌ی تبلیغ (advertising) در آنها آمده است کنار بگذارید. برای این کار به‌سادگی پیش از کلمه‌ای که می‌خواهید آن را کنار بگذارید از یک علامت منفی استفاده کنید.

عبارت جستجوی نمونه: inbound marketing -advertising

  1. این یا آن

به‌طور پیش‌فرض، هرگاه جستجویی را انجام می‌دهید، گوگل همه‌ی واژه‌هایی را که در جستجو مشخص کرده‌اید مد نظر قرار می‌دهد. اگر به دنبال آن هستید که یکی از چند واژه‌ای که مشخص کرده‌اید با نتایج سازگار باشند و نه لزوما همه‌ی آنها، می‌تواند از عملگر OR استفاده کنید. (نکته: حروف کلمه‌ی OR باید بزرگ باشند.)

عبارت جستجوی نمونه: inbound marketing OR advertising

  1. کلماتی پخش‌شده در سرتاسر متن

اگر می‌خواهید صفحات وبی را پیدا کنید که واژه‌های جستجوشده‌ی شما در متن آن صفحه حاضر باشند (ولی نه لزوما در کنار هم)، بلافاصله پس از allintext: واژه‌ها یا عباراتی را که مدنظرتان است بنویسید.

عبارت جستجوی نمونه: allintext:vermont ski house lake

  1. کلماتی در متن + عنوان، آدرس صفحه و غیره

اگر می‌خواهید صفحات وبی را بیابید که یک واژه در متن آن صفحات باشد و واژه‌ی دیگری در هر جای دیگری از آن صفحات، از جمله عنوان یا آدرس صفحه، واژه‌ی دوم را بنویسید و سپس بلافاصله بعد از intext: واژه‌ی دیگر را بیاورید.

عبارت جستجوی نمونه: neil diamond intext:red sox

  1. کلماتی در عنوان

آیا می‌خواهید صفحات وبی را بیابید که کلماتی خاص در عنوان آنها آمده باشند (هرچند نه لزوما در کنار هم)؟ عبارت allintitle: را بنویسید و بلافاصله پس از آن کلمات یا عبارات مدنظرتان را وارد کنید.

عبارت جستجوی نمونه: allintitle:sport club

  1. کلماتی در عنوان + متن، آدرس صفحه و غیره

می‌خواهید صفحات وی را پیدا کنید که در آنها یک واژه در عنوان صفحه آمده است و واژه‌ای دیگر در هر جای دیگری از صفحه، مثلا در متن یا آدرس صفحه؟ واژه‌ی دوم را بنویسید و سپس در ادامه بلافاصله پس از intitle: واژه‌ی نخست را بیاورید.

عبارت جستجوی نمونه: flu shot intitle:advice

  1. کلماتی در آدرس صفحه

اگر می‌خواهید صفحاتی را بیابید که عبارت جستجوی شما در آدرس آن صفحات ذکر شده باشد، بلافاصله پس از allinurl: عبارت جستجوی خودتان را بنویسید.

عبارت جستجوی نمونه: allinurl:hubspot blog

  1. شیوه‌ی جستجو در یک سایت وب

اغلب پیش می‌آید که بخواهید در یک وب سایت محتوای خاصی را که با یک عبارت مشخص مطابق باشد بیابید. حتی اگر سایت مد نظر شما خودش امکان جستجوی درونی نداشته باشد، می‌توانید از گوگل برای جستجوی واژه‌ی مد نظرتان در این سایت استفاده کنید. بی هیچ دردسری از تعدیل‌کننده‌ی site:somesite.com استفاده کنید. (برای پی بردن به جزئیات استفاده از این روش به این پست مراجعه کنید.)

عبارت جستجوی نمونه: site:www.smallbusinesshub.com “inbound marketing”

  1. سایت‌های مشابه

اگر می‌خواهید وب سایت‌های تازه‌ای را پیدا کنید که محتوایشان مشابه سایتی باشد که از پیش می‌شناسید ، از تعدیل‌کننده‌ی related:somesite.com استفاده کنید.

عبارت جستجوی نمونه: related:visual.ly

  1. صفحه‌ای که به صفحه‌ی دیگر پیوند دارد

فرض کنیم می‌خواهید همه‌ی سایت‌های وبی را بیابید که از یکی از مقالات Buzzfeed چیزی را نقل کرده‌اند. برای این کار از دستور link: استفاده کنید و بلافاصله پس از آن نام صفحه را بیاورید. گوگل به شما همه‌ی صفحاتی را نشان خواهد داد که به سایت رسمی BuzzFeed پیوند داده‌اند. هر چه آدرس صفحه را دقیق‌تر وارد کنید نتایج کمتر و دقیق‌تری خواهید یافت.

عبارت جستجوی نمونه: link:buzzfeed

  1. کلمات مشابه و مترادف‌ها

فرض کنیم می‌خواهید کلمه‌ای را در جستجوی خود داشته باشید اما همزمان می‌خواهید که نتایج جستجویتان کلمات مشابه یا مترادف‌های آن واژه را هم در بر بگیرند. در این صورت پیش از این کلمه از علامت ~ استفاده کنید.

عبارت جستجوی نمونه: “inbound marketing” ~professional

  1. تعاریف کلمات

اگر نیاز دارید که به‌سرعت تعریف یک کلمه یا عبارت را پیدا کنید، به‌سادگی از دستور define: استفاده کنید. شما همچنین می‌توانید با کلیک بر علامت بلندگو به تلفظ واژه نیز گوش بدهید.

عبارت جستجوی نمونه: define:plethora

  1. جای خالی کلمات

آیا یک یا چند کلمه را از یک عبارت خاص، متن یک ترانه، نقل‌قولی از یک فیلم، یا چیزی از این قبیل فراموش کرده‌اید؟ می‌توانید از علامت * به عنوان نشانگری برای این کلمه‌های گمشده استفاده کنید که به شما کمک می‌کند کلمه‌ای را که فراموش کرده‌اید بیابید.

عبارت جستجوی نمونه: much * about nothing

  1. اخبار یک مکان خاص

اگر به دنبال اخبار مرتبط با یک مکان خاص هستید، می‌توانید از دستور location: برای جستجوی بخش اخبار گوگل استفاده کنید تا داستان‌های خبری منتشر شده از آن مکان را بیابید.

عبارت جستجوی نمونه: star wars location:london

  1. انواع مشخص اسناد

اگر در پی یافتن نتایجی هستید که به نوعی خاص از فایل‌ها تعلق داشته باشند، می‌توانید از تعدیل‌کننده‌ی filetype: استفاده کنید. برای مثال شاید بخواهید صرفا ارائه‌های پاورپوینت مرتبط با بازاریابی درون‌سو را بیابید:

عبارت جستجوی نمونه: “inbound marketing” filetype:ppt

  1. ترجمه‌ها

می‌خواهید یک عبارت یا کلمه‌ی ساده را از زبانی به زبان دیگر ترجمه کنید؟ نیازی به رفتن به سایت ترجمه‌ی گوگل نیست. کافی است از عبارت translate [word] to [language] استفاده کنید.

عبارت جستجوی نمونه: translate krankenwagen to english

  1. فهرست شماره‌های تلفن

فرض کنیم کسی با گوشی شما تماس گرفته است و شما شماره‌ی آن فرد را نمی‌شناسید. اگر شماره ی تلفن فرد همه‌ی آن چیزی است که در اختیار دارید، می‌توانید با کمک ویژگی دفترچه‌ی تلفن گوگل این شماره را جستجو کنید.

عبارت جستجوی نمونه: phonebook:617-555-1212

(شماره‌ی ذکرشده در این مثال نتیجه‌ای به شما نخواهد داد. شما باید از یک شماره‌ی واقعی برای به دست آوردن نتیجه استفاده کنید.)

  1. جستجوی کد تلفن منطقه

اگر همه‌ی آن چیزی که نیاز دارید دانستن منطقه‌ی یک شماره‌ی تلفن است، صرفا کد سه رقمی منطقه را وارد کنید و گوگل به شما خواهد گفت که این شماره به چه منطقه‌ای تعلق دارد.

عبارت جستجوی نمونه: 617

  1. جستجوی کد زیپ

اگر نیاز دارید کد زیپ یک آدرس را بیابید، صرفا بقیه‌ی آدرس ــ شامل اسم شهر یا شهرستان و ایالت، استان، یا کشور ــ را وارد کنید. گوگل نتایجی را به شما نشان خواهد داد که کد منطقه در آنها ذکر شده است. (البته اگر چنین کدی برای آن آدرس وجود داشته باشد.)

عبارت جستجوی نمونه: 25 First St., Cambridge, MA

  1. بازه‌ی عددی

این ویژگی به‌ندرت استفاده می‌شود اما نکته‌ای بسیار کاربردی است. فرض کنیم می‌خواهید نتایجی را بیابید که شامل هر عددی در یک بازه‌ی مشخص از اعداد هستند. شما برای این کار می‌توانید از تعدیل‌کننده‌ی X..Y استفاده کنید. (اگر خواندن این عبارت برایتان دشوار است، بین دو حرف X و Y دو نقطه قرار دارد.) این شگرد برای  جستجوی سال‌ها (مثل نمونه‌ی زیر)، قیمت‌ها، یا هر جای دیگری که بازه‌های اعداد به کار می‌روند مفید خواهد بود.

عبارت جستجوی نمونه: president 1940..1950

  1. نمادهای بورس

صرفا یک نماد بورسی معتبر را به‌عنوان عبارت جستجوی خود وارد کنید و گوگل اوضاع مالی کنونی و نموداری مختصر اما سریع از وضعیت سهام را به شما نشان خواهد داد.

عبارت جستجوی نمونه: GOOG

  1. ماشین‌حساب

از این به بعد هر وقت خواستید یک محاسبه‌ی ساده بکنید، به‌جای باز کردن برنامه‌ی ماشین حساب می‌توانید صرفا عبارت ریاضی خود را در گوگل وارد کنید.

عبارت جستجوی نمونه: 48512 * 1.02

  1. محاسبه‌گر انعام

علاوه بر یک ماشین‌حساب معمولی، گوگل یک محاسبه‌گر انعام نیز در خود دارد. صرفا عبارت tip calculator را وارد کنید و سپس می‌توانید کلهزینه‌ی صورت‌حساب، درصد انعام و تعداد افرادی که مشارکت دارند را مشخص کنید.

عبارت جستجوی نمونه: tip calculator

  1. زمان‌سنج

آیا به زمان‌سنج دسترسی ندارید؟ گوگل این کار را هم برای شما انجام می‌دهد. صرفا مقدار زمان مد نظرتان را به همراه کلمه‌ی timer بنویسید و شمارش معکوس به‌طور خودکار آغاز خواهد شد.

عبارت جستجوی نمونه: 20 min timer

  1. کرنومتر

عبارت stopwatch را جستجو کنید تا یک کرنومتر به شما نشان داده شود. هر وقت آماده بودید می‌توانید آن را به راه بیندازید.

عبارت جستجوی نمونه: stopwatch

  1. آب‌وهوا

بعد از این هرگاه خواستید به‌سرعت از وضعیت آب‌وهوایی یا پیش‌بینی هوای یک منطقه با خبر شوید، کلمه‌ی weather را در گوگل وارد کنید و سپس مکان مد نظرتان را بنویسید. گوگل هر دوی این اطلاعات را پیش از نخستین نتیجه‌ی جستجو نشانتان خواهد داد.

عبارت جستجوی نمونه: weather cambridge ma

  1. زمان طلوع و غروب آفتاب

اگر کنجکاوید بدانید خورشید امروز در فلان منطقه کی طلوع یا غروب خواهد کرد، دست به یک جستجوی ساده بزنید: کلمه‌ی sunrise یا sunset را همراه مکان مد نظرتان در گوگل وارد کنید.

عبارت جستجوی نمونه: sunrise acadia

  1. وضعیت پروازها

اگر نام شرکت هواپیمایی و شماره‌ی پرواز را در گوگل وارد کنید، اطلاعات پرواز، وضعیت پرواز و دیگر اطلاعات سودمند در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

عبارت جستجوی نمونه: BA 181

  1. نتایج و برنامه‌ی مسابقات ورزشی

می‌خواهید از آخرین نتایج و برنامه‌های آینده‌ی تیم‌ها یا مسابقات ورزشی محبوبتان مطلع شوید؟ نام یک یا دو تیم را وارد کنید و گوگل با استفاده از Google Sports نتایج و برنامه‌های مرتبط با آن تیم‌ها را پیش از نخستین نتایج جستجو در معرض دید شما قرار خواهد داد.

عبارت جستجوی نمونه: manchester united

  1. مقایسه‌ی غذاها

شاید باور نکنید اما اگرکنجکاوید دو نوع غذا (البته دو نوع نسبتا عام) را با هم مقایسه کنید، می‌توانید با یک جستجوی سریع در گوگل به تفاوت غذاها از نظر کالری، چربی، پروتئین، کلسترول، سدیم، پتاسیم، و دیگر موارد مغذی پی ببرید.

عبارت جستجوی نمونه: pizza vs broccoli

پست های بیشتر

پست های بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + دو =